Pradinis / Receptai / Ispaniškos empanados

Ispaniškos empanados

12 empanadų reikės:

130 g miltų
65 ml vandens
20 ml alyvuogių aliejaus + aliejaus kepti
½ šaukštelio druskos
300 g jautienos faršo
2 šaukštų pomidorų pastos
2 šaukštų sojų padažo
¼ stiklinės sultinio (mėsos arba daržovių)
1 nedidelės saujelės razinų
1 svogūno
1 šaukštelio cukraus
pagal skonį prieskonių (maltų pipirų, rūkytos paprikos, česnako granulių, kumino)

Gaminimo eiga:

Giliame dubenyje sumaišykite miltus, druską, aliejų ir vandenį. Išmaišykite tešlą mediniu šaukštu ir išminkykite rankomis. Tešla turi nelipti prie rankų. Uždėkite ant dubens maistinės plėvelės, dėkite tešlą ir statykite į šaldytuvą 30 min. arba nakčiai.

Svogūną susmulkinkite ir pakepinkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Sudėkite mėsos faršą ir maišydami kepinkite, kol mėsa bus beveik iškepusi. Sudėkite prieskonius, pomidorų pastą, supilkite sojų padažą, berkite cukrų ir maišydami pakaitinkite porą minučių.

Mėsą sudėkite į dubenį, supilkite sultinį ir suberkite razinas. Išmaišykite ir padėkite į šoną pusvalandžiui. Per tą laiką sultinys susigers į mėsą ir bus sultingas, minkštas įdaras.

Tešlą plonai iškočiokite ir uždėję lėkštę išpjaukite skritulius (10 cm skersmens). Dėkite įdaro ir užlankstykite kaip čeburekus.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite pyragėlius, kol šie iškeps ir gražiai pagels.

http://samciouzrasai.blogspot.com

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

Scroll To Top