Pradinis / Receptai / Itališki citrininiai keksiukai

Itališki citrininiai keksiukai

16 keksiukų arba 1 keksui:

12 šaukštų miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių
10 šaukštų cukraus
2 kiaušinių
1 nutarkuotos citrinos žievelės
2 šaukštų citrinos sulčių
10 šaukštų aliejaus
10 šaukštų pieno

Gaminimo eiga:

Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Pasiruoškite keksiukų formeles.

Dubenyje sumaišykite miltus su kepimo milteliais.

Kitame dubenyje išplakite kiaušinius su cukrumi iki šviesios masės. Sudėkite citrinos žieveles, supilkite sultis, aliejų ir pieną, plakite iki vientisos masės.

Suberkite miltus su kepimo milteliais ir išmaišykite, kad masė taptų vientisa.

Pripildykite ⅔ keksiukų formelių tūrio ir kepkite orkaitėje apie 20 min., kol visiškai iškeps. Atvėsinkite.

Jei gaminsite keksiukus, o ne keksą, galite papuošti maskarponės ir miltelinio cukraus kremu, ant viršaus uždėti vyšnią, pamirkytą išlydytame šokolade.

http://samciouzrasai.blogspot.com

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

Scroll To Top