Pradinis / Receptai / Itališki makaronai su aštriomis krevetėmis

Itališki makaronai su aštriomis krevetėmis

Reikės:

250 g juostinių makaronų
200 g krevečių
3 česnako skiltelių
1 skardinės (400 g) konservuotų pomidorų
1 šaukšto alyvuogių aliejaus
žiupsnelio aštriųjų paprikų grūdelių
saujelės šviežių petražolių
¼ puodelio baltojo vyno (arba sultinio) (1 puodelis – 250 ml)
¼ puodelio krevečių ar daržovių sultinio
pagal skonį druskos ir pipirų

Gaminimo eiga:

Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite smulkintą česnaką ir truputį pakepkite. Berkite aštriąsias paprikas, pakepkite 30 sekundžių. Supilkite vyną, pavirkite minutę, kad išgaruotų alkoholis. Pilkite sultinį, virkite dar minutę. Pilkite konservuotus pomidorus, paskaninkite druska, pipirais, uždenkite keptuvę dangčiu ir virkite padažą 10 minučių. Tada nukelkite dangtį ir dar pavirkite 5 minutes.

Kol virs padažas, pasūdytame vandenyje išvirkite makaronus. Nukoškite.

Į keptuvę dėkite krevetes, pakepkite 3 minutes.

Sudėkite makaronus ir smulkintas petražoles. Viską gerai išmaišykite.

Patarimai, pastebėjimai:

Makaronus šiam patiekalui naudoju juostinius, bet tiktų ir spagečiai.

Krevetes naudojau virtas, todėl kepiau truputį trumpiau. Su karališkomis krevetėmis daug skaniau nei su smulkiomis.

Jei nenorite aštriai, nedėkite aštriųjų paprikų grūdelių.

Vietoje baltojo vyno galite naudoti sultinį.

www.bakingsecrets.lt

 

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

Scroll To Top