Pyrago pagrindui:
1 kiaušinio
2 v. š. aliejaus
80 g cukraus
3 v. š. miltų
½ a. š. kepimo miltelių
½ a. š. vanilinio cukraus
Jogurtiniam kremui:
350 g jogurto su persikais
200 ml 35 proc. riebumo grietinėlės
2 v. š. cukraus
20 g želatinos
100 ml vandens
citrinų sulčių (pagal skonį)
800 g konservuotų persikų
Gaminimo eiga:
Pirmiausia užpilkite želatiną vandeniu, kad ji išbrinktų.
Pyrago pagrindui kiaušinį išplakite su cukrumi, kol masė pabals, suberkite vanilinį cukrų. Supilkite aliejų, gerai išmaišykite. Suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Kepimo formą patepkite sviestu ir supilkite tešlą. Kepkite 180 °C orkaitėje (pagrindas bus iškepęs, kai įsmeigtas medinis pagaliukas bus sausas). Iškepusį pagrindą atvėsinkite formoje.
Grietinėlę su cukrumi išplakite iki standžių putų.
Trintuvu sutrinkite gerai nuvarvintas 4 konservuotų persikų puseles.
Jogurtą, sutrintus persikus atsargiai sumaišykite su išplakta grietinėle.
Išbrinkusią želatiną ištirpinkite garuose ir atvėsusią supilkite į jogurtinį kremą.
Pagal skonį įpilkite citrinų sulčių ir vėl viską gerai išmaišykite.
Kremą supilkite ant pyrago pagrindo ir dėkite į šaldytuvą. Kai viršus pradės stingti, papuoškite likusiomis 4 persikų puselėmis ir grąžinkite vėl į šaldytuvą mažiausiai 3 val., kad galutinai sustingtų.