Pradinis / Receptai / Jogurtinis tortas su šokoladu ir šviežiomis uogomis

Jogurtinis tortas su šokoladu ir šviežiomis uogomis

Pagrindui:

250 g paprastų mėgstamų sausainių (gali būti ir šokoladiniai)
apie 100 ml pieno arba apie 75 ml lydyto sviesto (aš visada naudoju pieną, kad būtų ne taip kaloringa)
šaukštelio migdolų aromato (nebūtinai)

Šokoladiniams putėsiams (rusvas sluoksnis):

100 g pieniško šokolado
50 g juodojo šokolado (ne mažiau kaip 70 proc. kakavos)
100 ml pieno
100 ml grietinėlės
2 kiaušinių
2 šaukštų cukraus
7 g želatinos (paprastai tai vienas lapelis su puse arba pusantro šaukštelio)

Jogurtinei želei (baltas sluoksnis):

500 g lieso natūralaus jogurto
6 šaukštų miltelinio cukraus
apie 100 g sezoninių uogų ar vaisių (naudojau avietes, šilauoges, serbentus ir žemuoges)
4 šaukštų cukraus
15 g želatinos (paprastai tai 3 lapeliai arba 1 šaukštas)

Vaisiniam sluoksniui (ant viršaus):

apie 200 g šviežių uogų arba smulkiai supjaustytų vaisių
10 g želatinos (paprastai tai 2 lapeliai arba 2 šaukšteliai)

Gaminimo eiga:

  1. Paruoškite pyrago pagrindą.

Sausainius sumalkite ar sugrūskite, sumaišykite su pienu (ar sviestu) ir sumaišykite ar išminkykite rankomis, kol gausite vienalytę masę. Tada šią tešlą tolygiai išlyginkite ant apskritos išardomos skardos dugno (rinkitės maždaug 22–26 cm skersmens skardą). Tiek skardos dugną, tiek šonus galite iškloti kepimo popieriumi, taip torto kraštus bus lengva atlipinti ir jie atrodys estetiškai.

  1. Paruoškite šokoladinį sluoksnį.

Želatiną išbrinkinkite šaltame vandenyje. Šokoladą išlydykite virš vandens vonelės ir sumaišykite su pienu ir grietinėle. Atskirame inde kiaušinių trynius išplakite su cukrumi ir įmaišykite į šokoladą. Dar pavirkite, nuolat maišydami, kol masė sutirštės. Nuimkite nuo ugnies, sudėkite išbrinkintą želatiną, dar kartą pamaišykite, kol želatina ištirps, ir atvėsinkite.

Atskirame inde kiaušinių baltymus išplakite iki standumo ir atsargiai įmaišykite į atvėsusią šokolado masę.

Supilkite ant anksčiau paruošto pyrago pagrindo (iš sausainių) ir padėkite į šaldytuvą maždaug 1,5–2 val., kol sluoksnis taps standus. Jei norite pagreitinti procesą, siūlau pyragą padėti į šaldiklį ir palaikyti apie 45–60 min.

  1. Kol šaldytuve ar šaldiklyje stingsta šokoladinis putėsių sluoksnis, paruoškite jogurtinį sluoksnį.

Želatiną išbrinkinkite šaltame vandenyje. Uogas ar smulkintus vaisius sudėkite į prikaistuvį, suberkite cukrų, įpilkite stiklinę vandens ir maždaug 2–3 minutes apvirkite.

Sirupą nupilkite ir padėkite į šalį, iš jo reikės gaminti viršutinį sluoksnį.

Apvirtas uogas sumalkite, pertrinkite per sietelį (jei uogos buvo su kauliukais), sudėkite išbrinkintą želatiną ir dar šiek tiek pakaitinkite (jei reikia), kol želatina ištirps. Tada jas sumaišykite su jogurtu, suberkite miltelinį cukrų ir išplakite.

Taip paruoštą jogurtą supilkite ant sustingusio šokoladinio sluoksnio ir vėl padėkite į šaldytuvą maždaug 1 val. (šis sluoksnis sustings šiek tiek greičiau nei ankstesnis, nes jame yra daugiau želatinos).

  1. Paruoškite paskutinį vaisinį sluoksnį. Želatiną išbrinkinkite šaltame vandenyje. Anksčiau pagamintą sirupą šiek tiek pašildykite, jame ištirpinkite išbrinkintą želatiną ir atvėsinkite.
  2. Ant sustingusio jogurtinio sluoksnio suberkite uogas ar smulkintus vaisius ir ant jų supilkite uogų (vaisių) sirupą. Vėl dėkite į šaldytuvą ir laikykite apie 1–2 val., kol visiškai sustings.

www.isbandytireceptai.com

 

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

Scroll To Top