Pradinis / Receptai / Kaip iškepti gardų šokoladinį biskvitą

Kaip iškepti gardų šokoladinį biskvitą

Atsigauti po sunkios darbo dienos gali padėti ne tik atpalaiduojanti grožio procedūra ar mylima knyga, bet ir mėgstamas saldumynas. Švelnus, purus ir burnoje tirpstantis šokoladinis biskvitas – tam puikiai tinkantis kandidatas. Prekybos tinklo IKI maisto ekspertė Aistė Rasmussen pataria, kaip iškepti gardų šokoladinį biskvitą ir palepinti savo gomurį išskirtiniu desertu.

Biskvitiniai kepiniai pasižymi purumu ir lengvumu, nes biskvitas yra pagrindas įvairių rūšių tortams, vyniotiniams, pyragaičiams ir kitiems saldumynams. Jie nereikalauja didelio meistriškumo virtuvėje, nes pagrindiniai produktai, reikalingi biskvito gamybai, yra kiaušiniai, smulkus arba miltelinis cukrus ir kvietiniai miltai.

Šokoladas – vienas dažniausiai naudojamų ingredientų įvairiems konditeriniams gaminiams. Pagamintas iš fermentuotų skrudintų maltų kakavos pupelių jis suteikia jiems išskirtinio skonio. A. Rasmussen atskleidžia tradicinio šokoladinio biskvito receptą, kurį siūlo išmėginti kiekvienam virtuvės virtuozui.

Tradicinis šokoladinis biskvitas

Jums reikės:

200 g juodojo šokolado

4 kiaušinių

150 g miltų

1 v. š. grietinės

150 g cukraus

150 g sviesto

100 g kapotų graikinių riešutų

1 a. š. kepimo miltelių

Gaminimas:

Įdėkite šokoladą į puodą, supilkite pieną ir palengva tirpinkite nuolat maišydami ant labai mažos ugnies. Tada dėkite sviestą, cukrų ir maišykite iki vientisos masės. Vėliau nuimkite nuo ugnies ir leiskite šiek kiek atvėsti. Tuomet dėkite grietinę, įmuškite kiaušinius ir viską išmaišykite maišytuvu. Išsijokite miltus su kepimo milteliais ir viską gerai išmaišykite. Pabaigoje dėkite riešutus ir dar kartą viską gerai išmaišykite. Gautą tešlą dėkite į miltais pabarstytą formą ir kepkite iki 160 °C įkaitintoje orkaitėje apie pusvalandį.

Saldi nuodėmė su „Nutellos“ kremu

Puikiu išsigelbėjimu nuo užklupusios rutinos virtuvėje gali tapti šokoladinis pyragas su „Nutellos“ kremu. Jis toks saldus, kad tikrai bent akimirkai privers pamiršti visas problemas. A. Rasmussen atskleidžia šio gardumyno receptą.

Jums reikės:

150 g kvietinių miltų

1 a. š. kepimo miltelių

2 v. š. kakavos miltelių

3 kiaušinių

175 g sviesto

175 g miltelinio cukraus

2 v. š. pieno

5 v. š. „Nutellos“ kremo

Gaminimas:

Į dubenį suberkite miltus, kepimo ir kakavos miltelius. Įmuškite kiaušinius, dėkite sviestą, berkite cukrų ir viską gerai išmaišykite. Į gautą masę pilkite pieną ir „Nutellos“ kremą ir dar kartą viską išmaišykite. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C ir į pasirinktą kepimo formą sudėkite tešlą. Kepkite pyragą 20–30 minučių, o iškepę apibarstykite cukraus milteliais. Papildomai dar galite užpilti „Nutellos“ kremo.

Burnoje tirpstantis šokoladinis pyragas su riešutais

Šis šokoladinis pyragas su riešutais tikrai vertas šventinio stalo. Maisto ekspertė pateikia šokoladinio pyrago receptą su graikiniais riešutais, tačiau sako, kad jį gaminti galima ir su pistacijomis, migdolais ar lazdyno riešutais.

Jums reikės:

1 stiklinės cukraus

100 g graikinių riešutų

2 kiaušinių

1 kiaušinio trynio

200 g pieniško šokolado

140 g sviesto

2 a. š. vanilinio cukraus

druskos

Gaminimas:

Išlydykite sviestą ir šokoladą, ataušinkite ir į gautą masę suberkite cukrų, druską ir vanilinį cukrų. Įplakite kiaušinius ir kiaušinio trynį. Tuomet suberkite smulkiai kapotus graikinius riešutus ir viską maišykite tol, kol tešla taps vientisa. Paimkite keturkampę kepimo formą ir jos dugną išklokite popieriumi. Įpilkite tešlą į formą ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes.

 

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

Scroll To Top