Pradinis / Receptai / Kakaviniai sausainiai su žemės riešutų kremu

Kakaviniai sausainiai su žemės riešutų kremu

Minkštučiai, pertepti ypatingu kremu, sodraus skonio sausainiai – puikus pasirinkimas norint nustebinti ir pamaloninti artimuosius Savaitgalio desertui, šventiniam stalui, susitikimui su draugais ar tiesiog savęs palepinimui Gaminkime su meile!

Sausainių tešlai:

125 g kambario temperatūros sviesto
160 g rudojo cukraus (arba pagal skonį)
1 kiaušinio
240–260 g miltų
40 g kakavos miltelių
¾ a. š. kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
220 ml pieno

Kremui:

1 kiaušinio baltymo
75 g cukraus
60 kambario temperatūros sviesto
75 g kambario temperatūros žemės riešutų sviesto
Kapotų riešutų ir (arba) granuliuoto cukraus (nebūtinai)

Gaminimo eiga:

Sviestą išplakti su cukrumi iki purumo, įmušti kiaušinį ir dar šiek tiek paplakti. Kitame dubenyje sumaišyti miltus, kakavą, kepimo miltelius ir druską. Dėti kelis šaukštus miltų mišinio į sviesto mišinį, maišant pilti pusę pieno, berti dar kelis šaukštus miltų, supilti likusį pieną ir maišant suberti visus likusius miltus. Turi išeiti klampi masė.

Orkaitę įkaitinti iki 180 °C temperatūros. Skardą iškloti kepimo popieriumi.

Krėsti tešlą į konditerinį maišą su antgaliu apskrita skylute (aš tokio neturėjau, todėl dariau su banguotu) ir į paruoštą skardą spausti nedidelius (~3 cm skersmens) sausainėlius (jei neturite konditerinio maišelio, galima pasinaudoti paprastu maišeliu prakirpus kamputyje skylutę arba sausainius formuoti tiesiog dviem šaukšteliais). Šauti į orkaitę ir kepti ~10 minučių. Iškeptus atvėsinti.

Į puodą įpilti šiek tiek vandens, dėti ant viryklės ir kaitinti iki užvirimo. Kiaušinio baltymą supilti į švarų, sausą metalinį dubenį, ten pat suberti cukrų, uždėti ant užkaisto puodo su verdančiu vandeniu (lygiai taip, kaip lydytume šokoladą) ir maišant kaitinti, kol masė pasieks ~60 laipsnių arba kol ištirps cukrus. Nuėmus indą su baltymų mase išplakti, kol masė taps sunki ir tąsi (plakdami elektriniu plakikliu užtruksite keletą minučių). Atvėsinti.

Kai baltymų masė gerai atvėsusi, sukrėsti sviestą, išmaišyti ir galiausiai dalimis vis maišant sudėti žemės riešutų sviestą. Maišyti (plakti), kol masė taps vientisa.

Kremas paruoštas! Galima naudoti iš karto arba kremą pasiruošus iš anksto laikyti sandariai uždarytame indelyje (pvz., stiklainyje) šaldytuve kelias dienas. Bet prieš naudojant kremas turi būti kambario temperatūros.

Sausainius pertepti kremu, kraštelius pabarstyti granuliuotu cukrumi ir (arba) smulkiai kapotais žemės riešutais. Sudėti į šaldytuvą ir palaikyti bent valandą. Vėliau patartina laikyti sandariai uždarytame inde šaldytuve.

http://laisvalaikisvirtuveje.blogspot.lt

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

Scroll To Top