Pradinis / Receptai / Kalakutienos kepsneliai su pomidorų ir paprikų padažu

Kalakutienos kepsneliai su pomidorų ir paprikų padažu

4 porcijoms:

~600 g kalakutų krūtinėlių filė
rūkytos paprikos miltelių
džiovintų čiobrelių
druskos
maltų juodųjų pipirų
miltų kepsniams apvolioti
2 raudonųjų paprikų
2 svogūnų
~500 g konservuotų pomidorų (su sultimis)
1½ arb. š. džiovintų bazilikų
2 česnako skiltelių
2 valg. š. raudojo vyno acto

Gaminimo eiga:

  1. Kalakutienos filė supjaustykite ~1 cm storio kepsneliais. Iš abiejų pusių apibarstykite rūkyta paprika, džiovintais čiobreliais, druska ir maltais juodaisiais pipirais.
  2. Ant vidutinės ugnies įkaitinkite keptuvę ir įpilkite šlakelį aliejaus.
  3. Kiekvieną kepsnelį apvoliokite miltuose, nupurtykite jų perteklių, dėkite į keptuvę ir apskrudinkite iš abiejų pusių. Sudėkite į lėkštę ir uždenkite folija.
  4. Toje pačioje (prieš tai išpilkite aliejaus likučius) keptuvėje, įpilkite šlakelį aliejaus, sudėkite griežinėliais pjaustytus svogūnus, šiaudeliais pjaustytą raudonąją papriką ir kepkite tol, kol daržovės suminkštės. Tuomet sudėkite išspaustą česnaką, džiovintus bazilikus, supilkite raudonąjį vyno actą ir pakepkite apie minutę. Pilkite konservuotus pomidorus, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir palaukite, kol užvirs.
  5. Troškinkite keletą minučių ir tada dar 1–2 minutėms sudėkite iškeptus kalakutienos kepsnelius. Išjunkite ugnį.
  6. Patiekite su ryžiais.

Pastaba: jei padažas bus per rūgštus, įberkite žiupsnelį cukraus. O jei norėsite skystesnio, įpilkite šlakelį vandens.

http://oditele.blogspot.lt

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

Scroll To Top