Pradinis / Receptai / Kalėdinis pyragas

Kalėdinis pyragas

Kalėdinis pyragas, arba Vyskupo duona, su džiovintais vaisiais ir riešutais.

Reikės:

250 g miltų
80 g džiovintų abrikosų
80 g džiovintų spanguolių
100 g razinų
80 g lazdyno riešutų ir (ar) pistacijų
170 g minkšto sviesto
80 g miltelinio cukraus
1 šaukštelio vanilės ekstrakto
tarkuotos 1 citrinos žievelės
tarkuotos pusės apelsino žievelės
8 kiaušinių trynių
6 kiaušinių baltymų
100 g cukraus

Apibarstyti:

2–4 šaukštų miltelinio cukraus

Gaminimo eiga:

  1. Dubenyje sumaišykite miltus su smulkintais abrikosais, spanguolėmis, razinomis, riešutais ir pistacijomis. Padėkite į šalį.
  2. Kitame dubenyje gerai išsukite minkštą sviestą su milteliniu cukrumi, vanile ir citrinos, apelsino žievelėmis.
  3. Į sviestą vieną po kito suleiskite kiaušinio trynius, kaskart gerai išsukite.
  4. Baltymus išplakite iki putų, po truputį berkite cukrų ir išplakite iki standumo.
  5. Į sviesto mišinį pakaitomis dėkite miltų mišinio ir plaktų baltymų. Kaskart palengva mentele išmaišykite. Maišykite taip, kol sudėsite visus miltus ir baltymus.
  6. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Sviestu patepkite ir kepimo popieriumi išklokite nedidelę pailgą kepimo formą.
  7. Sukrėskite tešlą į kepimo formą, išlyginkite paviršių. Kepkite apie 50–60 minučių, kol įsmeigus medinį pagaliuką į pyrago centrą, jis liks sausas ir švarus.
  8. Atvėsinkite formoje.
  9. Išėmę iš formos gausiai apibarstykite milteliniu cukrumi.

http://www.bakingsecrets.lt

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

Scroll To Top