Reikės:
3 kiaušinių
200 g sviesto
1½ puodelio cukraus (1 puodelis – 250 ml)
2½ puodelio miltų
2 šaukštelių kepimo miltelių
šiek tiek vanilės ekstrakto
žiupsnelio druskos
5 obuolių
Gaminimo eiga:
Kiaušinių baltymus plakite, kol suputos. Suberkite pusę cukraus ir plakite iki standumo.
Miltus, kepimo miltelius, druską sumaišykite. Sviestą išsukite su cukrumi, vanile, supilkite trynius, suberkite miltų mišinį ir užminkykite, kol susidarys trupininė masė, panaši į šlapią smėlį. Arba galite tiesiog viską sudėti į virtuvinį kombainą ir sumaišyti, kaip dariau aš.
Riebalais ištepkite (trupučiu sviesto) ir kepimo popieriumi išklokite 20×20 cm kepimo formą.
Nulupkite ir kubeliais supjaustykite obuolius.
Į kepimo formą sukrėskite ⅔ tešlos, tolygiai paskirstykite supjaustytus obuolius ir ant viršaus užpilkite išplaktus baltymus. Likusią tešlos dalį sutrupinkite ir sudėkite ant baltymų.
Kepkite apie valandą iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje arba kol įsmeigus medinį iešmelį į pyrago centrą jis liks sausas.
Atvėsinkite pyragą formoje ir tik tuomet supjaustykite.