Pradinis / Receptai / Karamelinis skanėstas

Karamelinis skanėstas

16 vnt. reikės:

1 stiklinės miltų
½ stiklinės rudojo cukraus
½ stiklinės maltų lazdynų riešutų
250 g sviesto (lydyto)
2 skardinių (po 395 g) saldinto sutirštinto pieno
¼ stiklinės auksinio sirupo
150 g juodojo šokolado (lydyto)
3 a. š. aliejaus
50 g baltojo šokolado (lydyto)

Gaminimo eiga:

Orkaitę įkaitinti iki 180–190 °C. Kepimo popieriumi iškloti 20×30 cm formą.

Sumaišyti miltus, cukrų, maltus lazdynų riešutus ir pusę lydyto sviesto. Gautą masę įspausti į kepimo formos dugną, kepti apie 12 minučių, kol taps auksinės spalvos.

Į puodą supilti likusį sviestą, saldintą sutirštintą pieną ir auksinį sirupą. Pavirti ant vidutinės ugnies maišant apie 10 min., kol įgis auksinę spalvą. Užpilti ant kepto pagrindo ir kepti dar apie 10 minučių, kol viršus sukietės. Uždengti ir vėsinti apie 1 val.

Sumaišyti juodąjį šokoladą su aliejumi. Užpilti šokoladą ant karamelės sluoksnio. Ant viršaus juostelėmis užpilti baltąjį šokoladą, įbesti medinį krapštuką ir tempti per visą ilgį priešinga kryptimi, kad susiformuotų bangelės. Palikti šaldytuve 3 valandoms sustingti. Supjaustyti gabaliukais ir patiekti.

http://medejos.blogspot.lt

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

Scroll To Top