Pradinis / Receptai / Karamelinis medaus tortas

Karamelinis medaus tortas

Torto lakštams:

100 g sviesto
200 g cukraus
2 šaukštų medaus
1 šaukštelio sodos
2 kiaušinių
apie 400–450 g miltų

Kremui:

300 g minkšto sviesto
1 skardinės (397 g) karamelės („Rududu“)
100 g graikinių riešutų

Papuošti:

Migdolų drožlių

Gaminimo eiga:

  1. Į nedidelį dubenį sudėkite cukrų, medų, sviestą ir statykite ant puodo su verdančiu vandeniu (garų vonelės). Maišykite, kol sviestas išsilydys, o masė taps vienalytė.
  2. Kai sviestas išsilydys, masė įkais, supilkite sodą ir dar minutę pakaitinkite, kol masė padidės. Nukelkite nuo viryklės.
  3. Nuolat maišydami po vieną įmaišykite kiaušinius.
  4. Berkite 300 g miltų, išmaišykite. Dėkite tešlą su dubeniu 20–30 minučių į šaldytuvą.
  5. Išėmę iš šaldytuvo, pridėkite dar daugiau miltų ir užminkykite tešlą. Miltų dėkite po truputį, kol tešla susiminkys ir nelips prie rankų.
  6. Tešlą padalykite į 8–9 dalis.
  7. Ant kepimo popieriaus iškočiokite šiek tiek didesnius nei 21–22 cm skersmens skritulius. Apipjaukite kraštus, subadykite šakute.
  8. Kepkite lakštus iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje (180 °C orkaitėje su ventiliatoriumi) 3–5 minutes, kol paruduos.
  9. Kremui minkštą sviestą 4–5 minutes plakite plaktuvu. Toliau plakite ir dėkite po šaukštą karamelės.
  10. Sluoksniuokite torto lakštus su kremu ir smulkiai kapotais riešutais. Apibarstykite trupiniais, puoškite migdolų drožlėmis.
  11. Dėkite į šaldytuvą bent nakčiai.

www.bakingsecrets.lt

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

Scroll To Top