Pradinis / Receptai / Keksas „Zebriukas“

Keksas „Zebriukas“

Reikės:

4 kiaušinių
1 stiklinės + 2 v. š. cukraus
1 stiklinės pieno
1 stiklinės bekvapio aliejaus
2 stiklinių miltų
1 v. š. kepimo miltelių
2 v. š. kakavos miltelių
1 a. š. vanilės ekstrakto (arba galima įberti vanilinio cukraus)
½ a. š. druskos

Gaminimo eiga:

Persijokite miltus, kepimo miltelius ir druską.

Kiaušinius ir cukrų plaktuvu plakite 2–3 min., kol masė sutirštės ir pabals.

Supilkite pieną, aliejų, vanilės ekstraktą ir gerai išmaišykite. Tada dalimis berkite miltus vis gerai išmaišydami tešlą, kad nebūtų jokių gumulėlių.

Į atskirą dubenį pilkite 2½ stiklinės tešlos ir sumaišykite su kakavos milteliais.

Apskritos kepimo formos dugną išklokite sviestiniu popieriumi.

Imkite du vienodos talpos indelius (3–4 v. š. talpos, aš naudojau dvi taureles). Pirmiausia pasemkite geltonosios tešlos ir pilkite į formos vidurį. Nelaukdami, kol tešla pasklis, pilkite kakavinę tešlą tiesiai į geltonosios tešlos vidurį. Taip lygiomis dalimis ir pakaitomis pilkite, kol pabaigsite abi tešlas.

Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 50–55 min. Ar iškepė, tikrinkite mediniu pagaliuku.

http://oditele.blogspot.com

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

Scroll To Top