Paprasta ir skanu. Šie keksiukai puikus patiekalas į užkandžių dėžutę vaikams. Valgomi tiek šilti, tiek šalti.
Patogu valgyti pasiėmus į rankas, nereikia jokių lėkščių, šakučių ir peilių. Tereikia tik puodelio kavos arba arbatos.
400 g miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių
2 kiaušinių
200 ml pieno
150 ml aliejaus
4 šaukštų cukraus
⅓ šaukštelio Kajeno paprikų
1 šaukštelio džiovintų bazilikų
1 saujos tarkuoto fermentinio sūrio
4 pieniškų dešrelių
žiupsnelio druskos
Gaminimo eiga:
Dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius, pipirus, bazilikus ir druską.
Kitame dubenyje išplakti kiaušinius, pieną, aliejų ir cukrų. Pamažu įplakti miltų masę.
Į tešlą įmaišyti tarkuotą sūrį.
Dešreles supjaustyti norimo dydžio gabaliukais.
Į metalines keksiukų kepimo formas dėti keksiukų popierines formeles, berti dešreles ir užpilti tešla.
Kepti 180 °C temperatūros orkaitėje apie 30 min., kol keksiukai gražiai apskrus ir vidus bus iškepęs.
Patartina ilgai nekepti, kad neišsausėtų.