Labai skanus patiekalas! Vištiena sultinga, o padažas ir garnyras – nuostabaus skonio. Dar vienas puikus vieno indo patiekalas.
4 porcijoms:
5 vnt. vištienos ketvirčių
miltų apvolioti
3 didesnių pomidorų
3 nedidelių svogūnų
6 česnako skiltelių
10 didelių žaliųjų alyvuogių
300–400 ml vištienos sultinio
2 v. š. baltojo vyno acto
1 a. š. džiovintų čiobrelių
1 a. š. maltos raudonosios paprikos
žiupsnelio grūstų aitriųjų paprikų (nebūtinai)
druskos, maltų juodųjų pipirų
Gaminimo eiga:
Į gilesnę kepimo skardą sudėkite stambiais kubeliais pjaustytus pomidorus, smulkiau pjaustytus svogūnus, česnaką ir griežinėliais pjaustytas alyvuoges. Suberkite čiobrelius, maltą papriką, paskaninkite maltais juodaisiais pipirais, supilkite actą, vištienos sultinį ir išmaišykite.
Vištienos ketvirčius gerai nusausinkite, apibarstykite iš abiejų pusių druska. Apvoliokite miltuose ir nupurtykite jų perteklių.
Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus, dėkite vištieną odele žemyn ant keptuvės dugno ir apskrudinkite iš abiejų pusių. Sudėkite į skardą su daržovėmis.
Uždenkite folija ir kepkite 180 °C orkaitėje 40–50 min., kol vištiena bus iškepusi.