Pradinis / Receptai / Keptos bulvės su kietuoju sūriu

Keptos bulvės su kietuoju sūriu

Taip iškeptos bulvės bus ir puikus užkandis, ir garnyras prie antrojo patiekalo. Bulvės labai kvapnios dėl čiobrelio skleidžiamo kvapo, bet jei jis nepatinka, galite pakeisti rozmarinais ar raudonėliais.

12 vnt. reikės:

10 vidutinio dydžio bulvių
3–4 valg. š. išlydyto sviesto
3–4 valg. š. smulkiai tarkuoto kietojo sūrio („Džiugo“, parmezano ir pan.)
1 arb. š. česnako granulių
1 arb. š. šviežių čiobrelių lapelių
druskos, maltų juodųjų pipirų

Gaminimo eiga:

Nuskustas bulves supjaustykite labai plonai ir sudėkite į dubenį. Geriausia tam naudoti pjaustyklę daržovėms.

Ant bulvių supilkite sviestą, suberkite sūrį, česnako granules, čiobrelių lapelius, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.

Keksiukų formą ištepkite minkštu sviestu ir gražiai sudėkite bulves, padarydami aukštesnius „keksiukus“. Ant viršaus dar užberkite maltų juodųjų pipirų.

Kepkite 190 °C orkaitėje 1 val. Tuomet formą išimkite iš orkaitės, palikite 5 min. atvėsti ir tada atsargiai išimkite iškeptas bulves.

http://oditele.blogspot.com

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

Scroll To Top