Pradinis / Receptai / Kibinai su antienos įdaru (su avižiniais miltais)

Kibinai su antienos įdaru (su avižiniais miltais)

35 vnt.:

Tešlai:

800 g avižinių miltų
200 g kvietinių miltų
400 g šalto sviesto
6 kiaušinių
200 grietinės
druskos

Įdarui:

1 kg antienos filė
50 g rūkytos kiaulienos šoninės (geriau riebesnės)
1 didelio svogūno
1 nedidelio gabalėlio poro
4 skiltelių česnako
6 v. š. tamsaus sojų padažo
2 a. š. rūkytos raudonosios paprikos
50 g grietinės
druskos
maltų juodųjų pipirų

Aptepti:

2 kiaušinių + 4 v. š. vandens

Gaminimo eiga:

Tešlai: suberkite miltus į dubenį, įberkite žiupsnelį druskos. Tada sudėkite kubeliais supjaustytą sviestą. Gniaužykite rankomis miltus ir sviestą, kol sviestas virs į mažus trupinėlius. Kitame dubenyje išplakite grietinę su kiaušiniais. Supilkite į dubenį su miltais ir viską gerai išminkykite, kad neliptų prie rankų. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 1 val.

Įdarui: nuo antienos nulupkite odelę. Į dubenį dėkite smulkiais kubeliais pjaustytą antieną, svogūną, kiaulienos šoninę, porą, išspauskite česnako skilteles, supilkite sojų padažą, grietinę, suberkite papriką, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.

Tešlą padalykite į keturias dalis, taip bus lengviau ją iškočioti.

Išspauskite norimo dydžio skritulėlius (naudojau 12 cm skersmens), dėkite įdaro, užspauskite kraštus ir juos užsukite.

Paruoštus kibinus dėkite į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi, aptepkite kiaušinio ir vandens plakiniu.

Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 20–30 min., kol gražiai apskrus ir bus iškepę.

http://oditele.blogspot.com

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

Scroll To Top