Pradinis / Receptai / Kopūstų apkepas

Kopūstų apkepas

Reikės:

1,5 kg baltagūžio kopūsto
5 kiaušinių
3 svogūnų
1 stiklinės džiūvėsėlių
½ stiklinės pieno
2 morkų
1 saldžiosios paprikos
50 g sviesto
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų

Gaminimo eiga:

Kopūstą perpjaukite į 4 dalis ir apvirkite. Nuvarvinkite ir smulkiai supjaustykite.

Svogūnus susmulkinkite, morkas sutarkuokite, o papriką supjaustykite kubeliais ir apkepinkite svieste.

Kepintas daržoves sumaišykite su smulkintais kopūstais, pagardinkite druska ir pipirais, suberkite dalį džiūvėsėlių ir gerai išmaišykite.

Kiaušinius išplakite su pienu. Plakinį supilkite į kopūstų masę ir išmaišykite.

Kepimo indą patepkite sviestu, pabarstykite džiūvėsėliais ir sudėkite kopūstų masę. Išlyginkite ir užberkite ant viršaus džiūvėsėlius.

Dėkite į orkaitę ir kepkite 200 °C temperatūroje apie 50 min.

http://samciouzrasai.blogspot.com   

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

Scroll To Top