Pradinis / Receptai / Moliūgų tortas, kuriam sunku atsispirti

Moliūgų tortas, kuriam sunku atsispirti

Labai skanus, drėgnas, kvapnus tortas su rūgštelės turinčiu kreminio sūrio ir grietinėlės kremu. Ilgai tortas šaldytuve neužsibuvo, po vieno gabaliuko vis norėjosi kito, todėl ištirpo nepastebimai. Tikrai geras! Specifinio moliūgų skonio nejausite, neišsigąskite.

20–23 cm skersmens torto formai:

Biskvitams:

425 g moliūgų tyrės (receptas čia)
200 g tamsaus rudojo cukraus
425 g baltojo cukraus
250 ml saulėgrąžų aliejaus
140 ml vandens
3 didelių kiaušinių
1 citrinos žievelės (tarkuotos)
375 g miltų kepiniams (receptas čia)
1 šaukštelio druskos
2 šaukštelių cinamono
2 šaukštelių prieskonių mišinio (cinamono, muskato, imbiero, gvazdikėlių ir kt.)
1 šaukštelio malto muskato

Kremui:

350 g grietinėlės (bent 35 proc.)
350 g kreminio sūrio (tokio kaip „Philadelphia“)
150 g baltojo cukraus
1 citrinos sulčių
1 šaukštelio vanilės ekstrakto

Šokoladiniam glajui:

100 ml grietinėlės (bent 35 proc.)
150 g baltojo šokolado
maistinių dažų (nebūtina)

Papuošti:

pabarstukų

Gaminimo eiga:

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Riebalais patepkite ir kepimo popieriumi išklokite 3 kepimo formas.
  2. Dubenyje gerai išsukite moliūgų tyrę, abiejų rūšių cukrų, aliejų, vandenį, kiaušinius ir citrinos žievelę.
  3. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, prieskonius. Įsijokite į tešlą ir viską išmaišykite.
  4. Tešlą tolygiai paskirstykite tarp trijų kepimų formų, išlyginkite paviršių.
  5. Kepkite 35–45 minutes, kol įsmeigus medinį pagaliuką jis liks sausas ir švarus.
  6. Biskvitus atvėsinkite ant grotelių, vėliau nupjaukite kupreles (jei reikia).
  7. Kremui kreminį sūrį išsukite su citrinų sultimis ir vanile. Grietinėlę išplakite su cukrumi ir po truputį įmaišykite į kreminio sūrio masę.
  8. Tortą sutepkite sluoksniuodami biskvitus ir kremą. Palikite kelioms valandoms šaldytuve, kad sustingtų.
  9. Šokoladiniam glajui šokoladą susmulkinkite, sudėkite į nedidelį dubenėlį. Grietinėlę pakaitinkite (beveik iki užvirimo, bet neužvirkite) ir supilkite ant šokolado. Palaukite minutę, o tada gerai išsukite, kad šokoladas ištirptų. Įmaišykite truputį maistinių dažų. Palaukite, kol glajus šiek tiek atvės.
  10. Tortą apliekite glajumi ir puoškite pabarstukais.

Patarimai, pastebėjimai:

Naudojau specialius miltus kepiniams, todėl papildomai kildinimo medžiagų nedėjau. Jei tokių miltų neturite, galite susimaišyti patys, tereikia įdėti kepimo miltelių.

Kepiau tortą iš pusės normos 15 cm formose. Biskvitų viršų sulyginau, nupjoviau viršūnes.

Į šokoladinį glajų dėjau truputį maistinių dažų. Jei nenorite dažų, nedėkite.

 

www.bakingsecrets.lt

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

Scroll To Top