35 vnt. lazdelių reikės:
350 g miltų
25 g mielių
1 šaukštelio cukraus
1 šaukštelio druskos
125 g sviesto
125 ml šilto pieno
2 kiaušinių trynių
100 g ementalio sūrio
žiupsnelio rūkytos paprikos arba kmynų
Gaminimo eiga:
Iš miltų, sutrupintų mielių, sviesto, cukraus, druskos ir pieno užminkykite tešlą. Uždenkite ir pastatykite šiltai, kad tešla pakiltų.
Orkaitę įkaitinkite iki 225 °C temperatūros.
Tešlą iškočiokite į didelį stačiakampį ir supjaustykite pailgomis lazdelėmis.
Trynius išplakite, jais aptepkite lazdeles.
Sutarkuokite sūrį ir sumaišykite su paprikų milteliais. Užberkite sūrio ant lazdelių.
Skardą išklokite kepimo popieriumi, sudėkite lazdeles ir kepkite orkaitėje apie 15 min.
Puikus užkandis. Skanu su sriuba.
Pastaba: jei norite švelnesnio skonio, dėkite kmynus, jei aštresnio – berkite aitriųjų paprikų.