Pradinis / Receptai / Lazdynų riešutų keksiukai su obuolių įdaru

Lazdynų riešutų keksiukai su obuolių įdaru

8 keksiukams:

1 stiklinės miltų
1 stiklinės maltų lazdynų riešutų
1 a. š. kepimo miltelių
100 g sviesto (lydyto)
½ stiklinės cukraus
¾ stiklinės rūgpienio
1 kiaušinio (suplakto)

Įdarui:

3 obuolių (nuluptų, smulkiai supjaustytų)
½ stiklinės vandens
¼ stiklinės cukraus
½ a. š. cinamono
⅛ a. š. maltų gvazdikėlių
¼ stiklinės razinų

Gaminimo eiga:

Įdarui skirtus produktus sudėti į nedidelį puodą ir užvirti, tada sumažinti ugnį ir uždengus pavirti apie 10 minučių.

Orkaitę įkaitinti iki 190 °C. Iškloti keksiukų formą popierinėmis formelėmis.

Į didelį dubenį persijoti miltus, kepimo miltelius, įmaišyti cukrų ir maltus lazdynų riešutus. Suplakti kartu sviestą, rūgpienį ir kiaušinį. Supilti skystus produktus į miltų mišinį ir išmaišyti. Keksiukų formeles pripildyti iki trečdalio, įdėti po 1–2 šaukštą obuolių įdaro. Ant viršaus uždėti kelis šaukštus tešlos, kad būtų užpildyta ⅔ keksiukų  formelės.

Kepti apie 30–35 minutes. Išėmus iš orkaitės 10 minučių palikti formoje, pabaigti vėsinti ant grotelių. Prieš patiekiant pabarstyti milteliniu cukrumi.

http://medejos.blogspot.lt

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

Scroll To Top