185 g nesūdyto sviesto
60 ml grietinėlės
1 šaukšto medaus
4 didelių kiaušinių
150 g cukraus
185 g miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių
100 g lazdynų riešutų
200 g baltojo šokolado
Gaminimo eiga:
Išlydykite sviestą ir jame maišykite medų, kol šis ištirps ir masė taps vientisa.
Sudėkite kiaušinius, suberkite cukrų ir su plaktuvu dideliu greičiu plakite apie 5 min.
Supilkite grietinėlę, suberkite 50 g smulkintų riešutų ir dar paplakite kelias minutes. Suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir gerai išmaišykite. Tešla turi būti grietinės tirštumo.
Kepimo formeles pabarstykite miltais. Tešlą kabinkite šaukštu ir dėkite į kepimo formeles.
Kepkite iki 200 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 8 min., kol sausainukai taps auksinės spalvos. Atvėsinkite.
Baltąjį šokoladą išlydykite garų vonelėje ir į jį mirkykite sausainius. Apiberkite smulkintais lazdyno riešutais. Palikite pastovėti, kad šokoladas sustingtų.
Labai skanu su kava ar arbata.
Šie kepiniai išlieka minkšti kelias dienas.