Pradinis / Receptai / Ledai su aviečių džemu

Ledai su aviečių džemu

Ledams:

300 ml pieno
300 ml grietinėlės
5 kiaušinių trynių
115 g cukraus
1 vanilės ankšties

Aviečių džemui:

250 g aviečių
25 g cukraus
1½ šaukštų vandens

Gaminimo eiga:

  1. Pilkite grietinėlę ir pieną į nedidelį puodelį, įdėkite vanilės ankštį, puodą statykite ant mažos ugnies ir leiskite lėtai užvirti (nuimkite nuo ugnies prieš pat užverdant). Vanilės ankštį išimkite.
  2. Dubenyje išsukite kiaušinių trynius, cukrų, kol masė pabaltės.
  3. Iš lėto, nuolat maišydami šluotele įpilkite stiklinę karštos grietinėlės ir pieno mišinio į kiaušinių mišinį ir gerai išplakite. Negalima pilti iškart viso karšto pieno mišinio, kad nesutrauktų kiaušinių.
  4. Pilkite kiaušinių mišinį į puodelį su likusiu grietinėlės ir pieno mišiniu, virkite ant lėtos ugnies nuolat maišydami šluotele 5–7 minutes, kol kremas sutirštės ir įmerkus šaukštą padengs jį (pasieks 77 °C, jei matuosite termometru). Kremas neturi būti bėgantis.
  5. Perkoškite kremą per sietelį.
  6. Uždenkite kremą maistine plėvele (plėvelė turėtų liesti kremą, kad nesusidarytų plėvelė ant kremo viršaus) ir dėkite į šaldytuvą 4 valandoms arba nakčiai.
  7. Aviečių džemui pagaminti dėkite avietes, supilkite vandenį ir suberkite cukrų į nedidelį puodelį ir virkite, kol uogos sutiš (apie 8–10 minučių). Perkoškite per sietelį, kad neliktų sėklyčių, ir vėl dėkite virti, kol džemas sutirštės. Atvėsinkite.
  8. Atvėsusį kremą dėkite į ledų gaminimo aparatą ir atšaldykite, kaip nurodyta instrukcijoje.
  9. Imkite šaldymui tinkantį indą, dėkite sluoksnį ledų mišinio, užpilkite pusę džemo. Taip sluoksniuokite, kol gausite tris sluoksnius ledų mišinio ir du sluoksnius aviečių džemo.
  10. Peiliu perbraukite per visus ledų ir džemo sluoksnius padarydami margą masę.
  11. Dėkite į šaldymo kamerą 3–4 valandoms.

www.bakingsecrets.lt

 

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

Scroll To Top