300 ml pieno
300 ml grietinėlės
5 kiaušinių trynių
115 g cukraus
1 vanilės ankšties
Aviečių džemui:
250 g aviečių
25 g cukraus
1½ šaukštų vandens
Gaminimo eiga:
- Pilkite grietinėlę ir pieną į nedidelį puodelį, įdėkite vanilės ankštį, puodą statykite ant mažos ugnies ir leiskite lėtai užvirti (nuimkite nuo ugnies prieš pat užverdant). Vanilės ankštį išimkite.
- Dubenyje išsukite kiaušinių trynius, cukrų, kol masė pabaltės.
- Iš lėto, nuolat maišydami šluotele įpilkite stiklinę karštos grietinėlės ir pieno mišinio į kiaušinių mišinį ir gerai išplakite. Negalima pilti iškart viso karšto pieno mišinio, kad nesutrauktų kiaušinių.
- Pilkite kiaušinių mišinį į puodelį su likusiu grietinėlės ir pieno mišiniu, virkite ant lėtos ugnies nuolat maišydami šluotele 5–7 minutes, kol kremas sutirštės ir įmerkus šaukštą padengs jį (pasieks 77 °C, jei matuosite termometru). Kremas neturi būti bėgantis.
- Perkoškite kremą per sietelį.
- Uždenkite kremą maistine plėvele (plėvelė turėtų liesti kremą, kad nesusidarytų plėvelė ant kremo viršaus) ir dėkite į šaldytuvą 4 valandoms arba nakčiai.
- Aviečių džemui pagaminti dėkite avietes, supilkite vandenį ir suberkite cukrų į nedidelį puodelį ir virkite, kol uogos sutiš (apie 8–10 minučių). Perkoškite per sietelį, kad neliktų sėklyčių, ir vėl dėkite virti, kol džemas sutirštės. Atvėsinkite.
- Atvėsusį kremą dėkite į ledų gaminimo aparatą ir atšaldykite, kaip nurodyta instrukcijoje.
- Imkite šaldymui tinkantį indą, dėkite sluoksnį ledų mišinio, užpilkite pusę džemo. Taip sluoksniuokite, kol gausite tris sluoksnius ledų mišinio ir du sluoksnius aviečių džemo.
- Peiliu perbraukite per visus ledų ir džemo sluoksnius padarydami margą masę.
- Dėkite į šaldymo kamerą 3–4 valandoms.