Pradinis / Receptai / Marcipaniniai saldainiai

Marcipaniniai saldainiai

Reikės:

~500 g marcipaninės masės
100–120 g juodojo šokolado
lazdynų riešutų (nebūtinai)

Gaminimo eiga:

Iš marcipaninės masės padaryti nedidelius rutuliukus (į kai kurių vidų įdėjau po lazdynų riešutą, skanu ir su riešutu viduje, ir be jo).

Viename puode kaitinti vandenį, jam užvirus ugnį išjungti ir ant viršaus uždėti kitą mažesnį puodą. Į jį sumesti gabalėliais sulaužytą šokoladą ir palaukti, kol jis išsilydys. Merkti po vieną marcipaninį rutuliuką, dviem šakutėmis apvolioti šokoladu ir išimti ant paruošto padėklo, uždengto maistine plėvele ar kepimo popieriumi. Taip padengti visus rutuliukus ir padėti šaltai, kad apstingtų šokoladas (aš padedu į šaldytuvą). Po 10–20 min. jau galima mėgautis.

http://laisvalaikisvirtuveje.blogspot.lt

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

Scroll To Top