Pradinis / Receptai / Margas keksas

Margas keksas

900 g keksui reikės:

150 g minkšto sviesto
150 g cukraus
2 vidutinių kiaušinių
1 šaukštelio vanilės ekstrakto
150 g miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
50 ml pieno
2 šaukštų (15 g) kakavos

Gaminimo eiga:

Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Kepimo popieriumi išklokite kepimo formą.

Minkštą sviestą išsukite su cukrumi. Po vieną muškite kiaušinius, kaskart gerai išplakite. Įmaišykite vanilę ir pieną.

Dubenėlyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Suberkite į tešlą ir išmaišykite, kad neliktų sausų miltų.

Trečdalį tešlos atidėkite į atskirą dubenėlį. Įmaišykite į ją kakavą.

Į kepimo formą pakaitomis šaukštu dėkite abi tešlas (maišydami spalvas). Sudėję visą tešlą peiliu padarykite zigzagą.

Kepkite 40–45 minutes (tikrinkite mediniu pagaliuku).

www.bakingsecrets.lt

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

Scroll To Top