Pradinis / Receptai / „Meksikietiškos“ paprikos

„Meksikietiškos“ paprikos

4 asmenims:

4 paprikų
450 g maltos kiaulienos arba jautienos
1 nedidelio svogūno
3 česnako skiltelių
1 šaukštelio aitriosios paprikos miltelių
½ šaukštelio kumino
100 g virtų ryžių
1 nedidelės skardinės konservuotų pomidorų
100 g tarkuoto sūrio
žiupsnelio druskos
žiupsnelio maltų pipirų
aliejaus kepti

Gaminimo eiga:

Įkaitinkite orkaitę iki 220 °C temperatūros. Kepimo indą lengvai patepkite aliejumi. Atidėkite į šoną.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepinkite maltą kiaulieną, smulkintus svogūnus ir česnakus. Suberkite paprikos miltelius, kuminą, druską, pipirus, sudėkite konservuotus pomidorus ir patroškinkite kelias minutes.

Išėmę iš keptuvės, sudėkite mėsą į dubenį, suberkite ryžius, tarkuotą sūrį ir gerai išmaišykite.

Paprikas perpjaukite pusiau ir puseles įdarykite mėsos ir ryžių įdaru.

Dėkite į kepimo indą ir kepkite orkaitėje 30–35 min.

Valgėme su virtomis ir lengvai apkeptomis bulvytėmis.

http://samciouzrasai.blogspot.lt

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

Scroll To Top