Pradinis / Receptai / Mėlynių ir citrinų pyragas

Mėlynių ir citrinų pyragas

Šio pyrago skonis tikrai puikus. Jis lengvas, purus, citrinos suteikia gaivumo ir rūgštelės, o mėlynės – tikras malonumas gomuriui.

Reikės:

Pyrago tešlai:

250 g miltų
225 g cukraus
225 g minkšto sviesto
250 g mėlynių
4 kiaušinių
3 šaukštų pieno
1 šaukštelio kepimo miltelių
3 citrinų žievelės

Glajui:

200 g miltelinio cukraus
6–8 šaukštų citrinų sulčių

Gaminimo eiga:

  1. Visus sausus ingredientus sumaišykite dubenyje. Muškite kiaušinius, dėkite minkštą sviestą, citrinų žieveles ir viską gerai išplakite plaktuvu (galima išsukti ir ranka). Į tešlą berkite mėlynes, sumaišykite.
  2. Riebalais (trupučiu sviesto) ištepkite ir kepimo popieriumi išklokite kepimo formą (25×30 cm) ir supilkite tešlą.
  3. Kepkite apie 35 minutes iki 170 °C įkaitintoje orkaitėje, kol iškils ir pagels.
  4. Atvėsinkite ant grotelių.
  5. Glajui paruošti sumaišykite miltelinį cukrų su citrinų sultimis. Apipilkite pyragą ir leiskite glajui visiškai sustingti. Supjaustykite į kvadratėlius.

Pastaba. Mėlynės nusėdo į apačią, todėl kitąkart jas apibarstyčiau šiek tiek miltų (apvoliočiau). Tuomet jos neskęs.

www.bakingsecrets.lt

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

Scroll To Top