Pradinis / Receptai / Mėsainiai su ilgai kepta plėšyta kiauliena

Mėsainiai su ilgai kepta plėšyta kiauliena

Fantastiškai skanu. Jau po pirmojo kąsnio supratau, kad, nepaisydama ilgo ir lėto gaminimo proceso, elektros sąnaudų, laukimo, būtinai šį patiekalą kartosiu.
Bandelės – ir traškios, ir minkštos, mėsa tirpsta burnoje su saldžiu barbekiu padažu, kopūstų ir morkų salotos prideda traškumo, vėsumo ir švelnaus krienų aitrumo, agurkėliai – saldžiarūgščio skonio. Viskas puikiai dera tarpusavyje.

Mėsai:

apie 1,5–2 kg kiaulienos mentės be kaulo
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
2 šaukštelių maltos rūkytos paprikos
1 šaukštelio maltų česnakų
1 šaukštelio maltų svogūnų
pagal skonį druskos, pipirų

Kopūstų ir morkų salotoms:

pusės vidutinio kopūsto (pjaustyto)
2 morkų (tarkuotų)
1 šaukštelio druskos
1 šaukštelio cukraus
1 šaukšto baltojo vyno acto
5 šaukštų majonezo
1 šaukšto (arba pagal skonį) krienų
saujelė smulkintų svogūnų laiškų (nebūtinai)

Taip pat reikės:

marinuotų agurkų
barbekiu padažo
kvadratinių čiabatos bandelių

Gaminimo eiga:

  1.     Orkaitę įkaitinkite iki 160 °C.
  2.     Mėsą iš abiejų pusių ištrinkite alyvuogių aliejumi.
  3.     Labai gerai įkaitinkite keptuvę ir iš abiejų pusių apkepkite kiaulieną, kad gražiai apskrustų. Išimkite iš keptuvės.
  4.     Visus likusius prieskonius sumaišykite ir iš abiejų pusių ištrinkite mėsą.
  5.     Mėsą dėkite į skardą su grotelėmis (guldykite ant grotelių). Į skardą įpilkite puodelį vandens. Visą skardą apvyniokite folija ir dėkite mėsą kepti.
  6.     Kepkite apie 3–3,5 valandos (arba kol mėsa lengvai kris plonais ruoželiais).
  7.     Kai mėsa iškeps, šakute ją susmulkinkite.
  8.     Pasiruoškite salotas. Kopūstą smulkiai supjaustykite, morkas sutarkuokite ir sumaišykite. Padažui visus produktus sumaišykite, paragaukite, ar netrūksta krienų, druskos, pakoreguokite pagal savo skonį. Padažą įmaišykite į daržoves.
  9.     Susmulkintą mėsą sumaišykite su barbekiu padažu, agurkus supjaustykite griežinėliais.
  10.     Čiabatos bandeles perpjaukite pusiau ir paskrudinkite karštoje grilinėje keptuvėje.
  11.     Formuokite mėsainius. Ant bandelės dėkite paruoštos mėsos, tuomet salotų, agurkėlių ir uždenkite kita bandele.

www.bakingsecrets.lt

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

Scroll To Top