Pradinis / Receptai / Mėsos pyragas „Zuikis“

Mėsos pyragas „Zuikis“

Reikės:

500 g maltos mėsos (naudojau kiaulieną)
1 didelio svogūno
3 česnako skiltelių
1 didelės morkos
3 šaukštų džiūvėsėlių arba manų
1 šaukšto bulvių krakmolo
druskos
pipirų
aliejaus aptepti viršui

Gaminimo eiga:

Svogūną ir česnakus susmulkti, morką sutarkuoti burokine tarka. Keptuvėje įkaitinti šiek tiek aliejaus ir apkepinti smulkintas daržoves. Atvėsinti.

Į maltą mėsą sudėti kepintas ir atvėsintas daržoves, berti džiūvėsėlius, bulvių krakmolą ir prieskonius. Viską gerai išminkyti.

Šlapiomis rankomis suformuoti kepalėlį ir dėti į kepimo indą, aptepti aliejumi.

Kepti iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.

Pjaustyti atvėsusį.

http://samciouzrasai.blogspot.lt

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

Scroll To Top