Reikės:
500 g maltos mėsos (naudojau kiaulieną)
1 didelio svogūno
3 česnako skiltelių
1 didelės morkos
3 šaukštų džiūvėsėlių arba manų
1 šaukšto bulvių krakmolo
druskos
pipirų
aliejaus aptepti viršui
Gaminimo eiga:
Svogūną ir česnakus susmulkti, morką sutarkuoti burokine tarka. Keptuvėje įkaitinti šiek tiek aliejaus ir apkepinti smulkintas daržoves. Atvėsinti.
Į maltą mėsą sudėti kepintas ir atvėsintas daržoves, berti džiūvėsėlius, bulvių krakmolą ir prieskonius. Viską gerai išminkyti.
Šlapiomis rankomis suformuoti kepalėlį ir dėti į kepimo indą, aptepti aliejumi.
Kepti iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.
Pjaustyti atvėsusį.