250 ml riebios grietinėlės
250 ml pieno
80 g cukraus
10 g želatinos
kelių šviežių mėtų šakelių
1 pakelio aviečių želės (galite dėti kito skonio)
vandens
Gaminimo eiga:
Želatiną užmerkite šaltame vandenyje, kad išbrinktų.
Mėtas sutrinkite prieskonių grūstuvėje su cukrumi.
Puode pakaitinkite grietinėlę, pieną ir mėtas su cukrumi, kai tik užvirs, nukaiskite. Įmaišykite išbrinkusią želatiną ir laukite, kol ištirps. Palikite vėsti iki kambario temperatūros, tada perkoškite, kad neliktų mėtų, ir supilstykite į indelius, kuriuose patieksite desertą. Statykite į šaldytuvą, kol sustings.
Želę paruoškite, kaip nurodyta ant pakuotės, tik pilkite mažiau vandens, išmaišykite, kad ištirptų ir atvėstų.
Kai indeliuose sustings desertas, užpilkite ant viršaus želę ir dėkite atgal į šaldytuvą, kad ji sustingtų.