Pradinis / Receptai / Minkštos mielinės spurgos su citrininiu glaistu

Minkštos mielinės spurgos su citrininiu glaistu

Spurgoms:

350 g miltų
7 g sausų mielių
50 g cukraus
¾ puodelio (180 ml) šilto pieno (1 puodelis – 250 ml)
55 g sviesto
1 kiaušinio
žiupsnelio druskos
aliejaus kepti

Citrininiam glaistui:

miltelinio cukraus
citrinos sulčių

Papuošti:

pabarstukų

Gaminimo eiga:

Dubenyje sumaišykite miltus, druską, 25 g cukraus. Supilkite plaktą kiaušinį. Atidėkite į šalį. Sviestą išlydykite, palikite atvėsti. Pieną pašildykite, sumaišykite su likusiu (25 g) cukrumi ir mielėmis. Palikite pastovėti, kol mielės pradės putoti ir suaktyvės.

Į miltus supilkite pieną, išmaišykite šaukštu. Pilkite sviestą, maišykite. Užminkykite tešlą. Minkykite ant miltais pabarstyto paviršiaus apie 10 minučių, kol tešla taps glotni ir švelni. Jei reikia, įdėkite daugiau miltų. Tik nepadauginkite. Tešlą suformuokite į kamuoliuką.

Dėkite tešlą į aliejumi pateptą dubenį. Tešlos viršų taip pat patepkite trupučiu aliejaus. Dubenį apvyniokite plėvele ir palikite 1,5–2 valandoms pakilti.

Kai tešla pakils, išimkite iš dubens, iškočiokite 1 cm storio stačiakampį ir 7–8 cm skersmens sausainių formele išspauskite skritulius. Viduriukus išspauskite mažesne formele arba plastikinio butelio kamšteliu.

Spurgas ir spurgų viduriukus sudėkite ant miltais pabarstytos skardos, uždenkite plėvele ir palikite dar valandai pakilti.

Spurgas kepkite gerai įkaitusiame aliejuje. Iškepusias dėkite ant popierinių rankšluosčių, kad nuvarvėtų aliejaus perteklius.

Glaistui sumaišykite miltelinį cukrų su nedideliu kiekiu citrinos sulčių. Apliekite spurgas ir apibarstykite pabarstukais.

Patarimai, pastebėjimai:

Pienas turi būti šiltas, bet ne per karštas ir ne per šaltas, kitaip mielės nesuveiks. Ar mielės aktyvios, suprasite iš kvapo ir išvaizdos. Jos skleis rūgštų, aštrų kvapą ir pradės putoti. Visa tai rodo, kad mielės aktyvios ir tešla iškils.

Kai spurgas kildinsite antrą kartą, lengvai (laisvai) uždenkite plėvele ar švariu rankšluosčiu, kad būtų vietos tešlai pakilti.

Citrininiam glajui sumaišykite miltelinį cukrų su trupučiu citrinos sulčių. Pilkite sulčių tiek, kad masė prasiskiestų, bet nebūtų labai skysta ir visa nenubėgtų nuo spurgų. Spurgas arba merkite į glajų, arba apliekite šaukštu. Galite spurgas glaistu aplieti net keletą kartų.

http://www.bakingsecrets.lt

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

Scroll To Top