Pradinis / Receptai / Modernių Velykų idėjos: dekoracijos ir šventiniai kepiniai

Modernių Velykų idėjos: dekoracijos ir šventiniai kepiniai

Internete gausu informacijos apie Velykas, jų papročius ir tradicijas Lietuvoje. Turbūt kiekvienas iš mūsų galėtų įvardyti bent po keletą, be kurių neįsivaizduojamos Velykos. Tačiau šiemet kviečiame Velykų proga išbandyti tai, ko dar galbūt niekada nebandėte. Išnaudokite interneto platybių siūlomas idėjas ir paruoškite šv. Velykoms dar neragautų kepinių ar nematytų dekoracijų. Tai ne tik originalu, bet ir nesudėtinga paruošti.

Dekoracijos

  • Įrankius Velykų stalui visuomet padedate prie lėkščių? O šį kartą sudėkite juos į vieną vazonėlį, apvyniokite oranžine servetėle – bus stilizuotos morkytės.
  • Įprastai renkatės servetėles su zuikučiais ar margučiais? Šiemet iš paprastų servetėlių pasigaminkite zuikučius patys. Nesudėtinga, bet tikrai labai gražu ir originalu.
  • Duris puošiate tik per Kalėdas? O kodėl to nepadarius ir Velykų proga? Tam puikiai tiks dirbtinės tulpės ir žalumynai.
  • Ant stalo vietoje gėlių pamerkite morkų. Jos ne tik atrodys gražiai, bet ir po šventės bus galima jas suvalgyti.

Patiekalai

  • Keksiukai-morkytės. Šokoladinių keksiukų viduje padarę ertmę, ją pripildykite kremo ar grietinėlės su maistiniais oranžiniais dažais. Viršūnėlę papuošite žalumynais. Ir štai ant jūsų stalo auga morkytės.
  • Galvojate, kaip patiekti svečiams daržoves? Supjaustykite morkas griežinėliais ir išdėliokite trikampe forma. Papuoškite petražolėmis toje vietoje, kur turėtų būti morkos žaliasis stiebas. Puiki ir skani stalo dekoracija.
  • Želės kiaušiniai. Išpūskite žalią kiaušinį ir vieną jo galą užklijuokite, kad neliktų kiauras. Į kiaušinį pilkite norimos spalvos želę ir laukite, kol sustings. Kai kiaušiniai bus sustingę – sudaužykite lukštą ir išimkite želę. Turėsite puikias spalvotas puošmenas. Galite gaminti ir skirtingų spalvų, sluoksniuotus margučius. Tiesa, tada laiko užtruksite daugiau.

Tai tik keletas idėjų, kurios gali jūsų tradicinį velykinį stalą šiek tiek paįvairinti. Bet, kaip žinome, dažnai mums pritrūksta laiko, o norisi padaryti daug. Todėl siūlome paprastą išeitį, kuriai pakaks vieno recepto, o turėsite keturis skirtingus ir originalius velykinius desertus:

Jums reikės:

  • 225 g „Kauno grūdų“ EKSTRA miltų
  • 150 g sviesto
  • 1 kiaušinio
  • 70 g cukraus

Kambario temperatūros sviestą išsukite su cukrumi. Įmuškite kiaušinį, suberkite miltus ir gerai išminkykite tešlą. Ji turi būti gana minkšta ir trapi. Apie 30 minučių tešlą pašaldykite.

Velykinės avytės

Išėmę tešlą, formuokite skirtingų dydžių rutuliukus. Du sausainėlius padarykite su trikampėliais  (kojos), o vieną – ovalo formos (veidas). Kepkite kepimo popieriumi išklotoje skardoje iki 15 min. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje. Tešlą skardoje sudėkite taip, kad būtų avytės forma, sausainių dalys liestųsi viena su kita. Iškepusios  avytės kūną apibarstykite milteliniu cukrumi.

Šokoladiniai kiškučiai sausainiuose

Išėmę iškočiokite ir išpjaukite apvalius, vienodo dydžio skrituliukus. Kas antrame jų įspauskite kiškio formelę. Sausainiai turėtų būti 0,5 cm storio. Kepkite kepimo popieriumi išklotoje skardoje 7–12 min. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje. Iškeptus sausainius patepkite šokoladiniu kremu ir ant viršaus dėkite sausainį su zuikio forma.

Sausainiai-margučiai

Išimkite tešlą, iškočioję formuokite margučius ar kitų formų sausainius. Kepkite kepimo popieriumi išklotoje skardoje 7–12 min. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje. Iškeptus sausainius aptepkite glajumi. Glajų pagaminsite iš iki putų išplakto kiaušinio baltymo, pusės šaukšto citrinų sulčių ir maždaug 80 g miltelinio cukraus – viską reikia gerai perplakti ir pridėti norimos spalvos konditerinių dažų. Dekoravimui galite naudoti ir pabarstukus, šokoladinį kremą.

Kiškiai ant pagaliuko

Išimkite tešlą, iškočioję formuokite margučius ar kitų formų sausainius, įsmeikite pagaliukus į sausainį. Kepkite kepimo popieriumi išklotoje skardoje 7–12 min. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje. Iškeptus sausainius aptepkite glajumi. Tirštą glajų pasidarysite iš iki putų išplakto kiaušinio baltymo, pusės šaukšto citrinų sulčių ir maždaug 80 g miltelinio cukraus – viską reikia gerai perplakti ir pridėti norimos spalvos konditerinių dažų.

pinterest.com nuotr.

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

Scroll To Top