Pradinis / Receptai / Nekeptas sūrio tortas su baltuoju šokoladu ir braškėmis

Nekeptas sūrio tortas su baltuoju šokoladu ir braškėmis

18 cm torto formai:

Torto pagrindui:

100 g lydyto sviesto
200 g sausainių

Įdarui:

300 g kreminio sūrio (naudojau „Philadelphia“)
600 ml grietinėlės (naudojau 48 proc. grietinėlę)
180 g baltojo šokolado
90 g miltelinio cukraus
2 šaukštų vandens
15–25 g želatinos

Papuošti:

braškių

Gaminimo eiga:

  1. Sausainius sudėkite į plastikinį maišelį ir sutrupinkite kočėlu. Sumaišykite sulydytu sviestu. Dėkite sausainių mišinį į formą, gerai suspauskite. Padėkite į šaldytuvą.
  2. Grietinėlę išplakite iki standumo. Dėkite į šaldytuvą.
  3. Kitame dubenyje sumaišykite kreminį sūrį su milteliniu cukrumi, kol masė taps vienalytė.
  4. Paruoškite želatiną, kaip nurodyta ant pakuotės.
  5. Ištirpdykite baltąjį šokoladą su dviem šaukštais vandens dubenyje, pastatytame ant puodo su verdančiu vandeniu. Supilkite ištirpintą želatiną į šokolado mišinį ir gerai išmaišykite.
  6. Supilkite šokolado mišinį į kreminio sūrio mišinį ir gerai sumaišykite. Nepilkite karšto šokolado! Šiek tiek atvėsinkite, kad nesutrauktų grietinėlės. Lėtai įmaišykite išplaktą grietinėlę.
  7. Sukrėskite įdarą į formą, išlyginkite paviršių. Dėkite į šaldytuvą sustingti.
  8. Puoškite braškėmis.

http://www.bakingsecrets.lt

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

Scroll To Top