Labai gardus ir gaivus tortukas, kuris šaldytuve visiškai sustingsta per porą valandų, todėl, jei pasidarbuosite pirmoje dienos pusėje, antroje jau galėsite skanauti.
Reikės:
250 g sausainių su vaniliniu pertepu (tiks „Disko“ ar kt. tokio tipo sausainiai)
50 g kambario temperatūros sviesto
500 g pertrintos varškės
1 arb. š. vanilės ekstrakto
1 puodelio cukraus
250 g maskarponės
10 g želatinos miltelių
1 kg braškių
Gaminimo eiga:
Sausainius sumalame ir sumaišome su sviestu. Gautus drėgnus trupinius suberiame į kepimo popieriumi išklotą tortinę (naudojau 26 cm skersmens tortinę) ir suslegiame torto padą rankomis.
Želatiną užpilame šlakeliu vandens arba pieno. Kai išbrinksta, ištirpiname dubenėlyje virš karštų garų, atidedame ir leidžiame pravėsti.
Varškę suplakame su cukrumi, vanile ir maskarpone. Greitai įplakame pravėsusią želatiną.
Braškes nuplauname, nuimame kotelius ir supjaustome ketvirčiais. Įmaišome į varškės masę. Viską supilame ant sausainių pagrindo. Paviršių išlyginame šaukštu ir statome į šaldytuvą sustingti.