Pradinis / Receptai / Netikras zuikis su kiaušinių ir špinatų įdaru

Netikras zuikis su kiaušinių ir špinatų įdaru

Skanus, sultingas ir labai gražiai atrodo. Be to, tai puikus būdas sunaudoti likusius margučius.

Reikės:

600 g kiaulienos ir jautienos faršo (santykiu 50:50)
1 kiaušinio
1 svogūno
100 g džiūvėsėlių
120 ml pieno
1–1½ a. š. džiovintų raudonėlių
druskos, juodųjų pipirų

Įdarui:

3 virtų kiaušinių
200 g šviežių špinatų
2–3 skiltelių česnako
1 v. š. sviesto

Aptepti:

2 v. š. aštraus pomidorų padažo
1 v. š. grūdėtųjų garstyčių
1 v. š. alyvuogių aliejaus
1 v. š. sojų padažo

Gaminimo eiga:

Džiūvėsėlius užpilkite pienu ir leiskite subrinkti.

Į faršą įmuškite kiaušinį, sudėkite smulkiai pjaustytą svogūną, išbrinkusius džiūvėsėlius, raudonėlius, pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais. Viską gerai išminkykite ir „pamėtykite“ faršą, t. y. iškelkite į viršų ir meskite į dubenį. Kartokite tai keliolika kartų. Taip mėsa taps minkšta, sultinga ir puri.

Įdarui keptuvėje išlydykite sviestą, sudėkite plonais griežinėliais pjaustytą česnaką ir, kai jis paskleis aromatą, dėkite smulkintus špinatų lapus. Kepkite, kol špinatai sukris.

Ant kepimo popieriaus iš faršo išklokite maždaug 3 cm storio stačiakampio formos lakštą. Dėkite špinatus, 3 virtus kiaušinius ir su kepimo popieriaus kraštu užlenkite vieną pusę mėsos ir kitą pusę. Drėgnomis rankomis suformuokite zuikį.

Patiekalui aptepti skirtus produktus sumaišykite dubenyje.

Kepkite iki 190 °C įkaitintoje orkaitėje 30 min., tada išimkite, aptepkite paruošta tyre ir kepkite dar 20 min. Patiekite su bulvėmis ar daržovėmis.

http://oditele.blogspot.com

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

Scroll To Top