Reikės:
3 kiaušinių
150 g cukraus
100 ml aliejaus (naudojau apie 80 g lydyto sviesto)
160 g miltų
1 arb. š. kepimo miltelių
pusės citrinos žievelės (tarkuotos) ir sulčių
6 nuluptų ir skiltelėmis supjaustytų vid. dydžio obuolių
100 g džiovintų slyvų
Gaminimo eiga:
Orkaitę įkaitinti iki 180 °C. Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi (naudojau 19 cm skersmens formą).
Obuolius sumaišyti su citrinos sultimis ir žievele. Kiaušinius išplakti su cukrumi iki vienalytės masės, plakant įpilti aliejų (arba lydytą sviestą), įsijoti miltus ir kepimo miltelius, viską gerai išmaišyti.
Tešlą išmaišyti su obuoliais, įmaišyti džiovintas slyvas. Tada tešlą supilti į formą, kepti apie 40 minučių. Patikrinti mediniu pagaliuku: jei jis neaplips tešla, vadinasi, pyragas iškepęs.
Iškepusį pyragą 5 minutėms palikti formoje, tada išimti ir pabaigti aušinti ant grotelių.