Reikės:
7 vištienos gabaliukų (ketvirčių, šlaunelių ar to, ką jūs mėgstate)
2 morkų
400 g baltagūžio kopūsto
1 paprikos
3 česnako skiltelių
2 bulvių
5 pievagrybių
druskos
pipirų
kmynų (nebūtina)
vištienos prieskonių
2–3 šaukštų aliejaus
Gaminimo eiga:
Į dubenį sudėkite vištieną, vištienos prieskonius, kmynus, smulkintus česnakus ir įpilkite aliejaus. Viską gerai išmaišykite ir palikite šaldytuve pasimarinuoti kelias valandas.
Kol vištiena marinuojasi, paruoškite daržoves.
Visas daržoves susmulkinkite nedideliais gabaliukais.
Kepimo inde sluoksniuokite visas daržoves: bulvės, morkos, kopūstas, česnakas, pievagrybiai, paprika. Berkite druskos ir pipirų (pagal skonį). Ant daržovių viršaus uždėkite vištieną. Įpilkite truputį aliejaus.
Kepimo indą uždenkite folija arba naudokite indą su dangčiu ir kepkite 190 °C temp. apie 1 val. Likus 10 min. iki kepimo pabaigos, nuimkite foliją arba dangtį, kad vištiena paskrustų.