Pradinis / Receptai / Parmantjė bulvienė

Parmantjė bulvienė

Šios sriubos, kurią prancūzai pavadino bulvių populiarintojo Antuano Pramantjė vardu, yra daug variantų. Šis – vienas lengviausių, kad kiekvienas savo virtuvėje galėtų pasimėgauti prancūzų virtuvės klasika.

2 didelėms porcijoms:

3 bulvių,
1 poro baltosios dalies,
30 g sviesto,
50 g šoninės (naudojau karštai rūkytą),
1 l vištienos sultinio,
1 kiaušinio trynio,
1 žiupsnelio druskos,
1 žiupsnelio maltų pipirų,
smulkintų žalumynų tiekiant,
duonos skrebučių ar kitokios duonos tiekiant.

Gaminimo eiga:

Porą supjaustykite žiedeliais. Bulves nuskuskite, nuplaukite ir supjaustykite kubeliais.

Šoninę supjaustykite kubeliais ir pakepinkite puode kartu su sviestu, tada sudėkite porus ir maišydami kepkite 7–8 min., sudėkite bulves ir dar pakepinkite 2–3 min.

Įpilkite sultinio, įberkite druskos, pipirų ir užvirus uždėkite dangtį. Ant mažos kaitros virkite apie pusvalandį.

Šiek tiek pravėsus, sutrinkite lengvai trintuvu.

Kiaušinio trynį suplakite šakute, tada įpilkite kelis šaukštus šiltos sriubos ir viską išplakite. Į sriubą supilkite kiaušinio plakinį ir atsargiai maišydami kaitinkite, kol užvirs.

Tiekdami užberkite smulkintų žalumynų.

Galite paskrudinti duonos ir supjaustyti kubeliais, o  prieš valgant užberti ant sriubos. Mes valgėme su duonos lazdelėmis, kurios čia puikiai tiko.

Prancūzijoje ši sriuba patiekiama su taure baltojo vyno.

http://samciouzrasai.blogspot.lt

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

Scroll To Top