Pradinis / Receptai / Parmezaninė vištiena

Parmezaninė vištiena

Puikus patiekalas labai greitiems ir skaniems pietums. Užtruksite tik 10–15 minučių! Mėsa minkšta, sultinga, ryškaus skonio, o padažas itin gardus.
Garnyrą rinkitės pagal savo norus. Mes valgėme su ryžiais ir šviežiomis daržovėmis.

Reikės:

Apie 700 g vištienos krūtinėlės, plonai pjaustytos
pusės puodelio parmezano sūrio, smulkiai tarkuoto (1 puodelis – 250 ml)
3 česnako skiltelių, sutraiškytų
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
2 šaukštų sviesto
1 šaukštelio itališkų prieskonių mišinio
1 šaukšto česnakų miltelių
šakelės šviežio rozmarino
šakelės šviežio čiobrelio
pusės citrinos sulčių
pagal skonį druskos, pipirų

Gaminimo eiga:

Vištieną iš abiejų pusių paskaninkite itališkais prieskoniais, česnakų milteliais, druska, pipirais. Apibarstykite tarkuotu parmezanu.

Į įkaitintą keptuvę pilkite alyvuogių aliejaus, dėkite vištieną ir apkepkite iš abiejų pusių po 2–3 minutes, kol visiškai iškeps. Iškeptą vištieną išimkite iš keptuvės.

Išpilkite keptuvėje likusį aliejų (keptuvės neplaukite). Į tą pačią keptuvę dėkite sviestą, sutraiškytas česnako skilteles, rozmariną, čiobrelį, pavirkite minutę. Tuomet išspauskite pusės citrinos sulčių, kelias sekundes pavirkite ir apliekite vištieną padažu.

Patarimai, pastebėjimai:

Itališkų prieskonių mišinį naudoju pirktinį. Tokį mišinį galite pasidaryti ir patys. Jo sudėtis: raudonėliai, bazilikai, čiobreliai, rozmarinai, šalavijai, petražolės, raudonosios paprikos granulės, mairūnas.

Vištienos krūtinėlę rinkitės plonesnę, kad gerai ir tolygiai iškeptų. Jei krūtinėlė labai stora, perpjaukite pusiau.

Padažui česnako nei lupti, nei pjaustyti nereikia. Sutraiškykite peiliu ir tiek.

www.bakingsecrets.lt

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

Scroll To Top