Pradinis / Receptai / Pašteto užkandukai

Pašteto užkandukai

Šios užkandėlės paprastos, bet kartu ir prabangios. Tikrai papuoš stalą.

20 vnt. reikės:

450 g vištienos kepenėlių
450 ml pieno
2 šaukštų stiprios kavos
2 šaukštų saulėgrąžų aliejaus
50 ml brendžio
100 g sviesto
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų baltųjų pipirų
20 vnt. tešlos indelių
50 g ikrų
šviežių krapų

Gaminimo eiga:

Kepenėles užpilkite šaltu pienu ir palikite mirkti kelias valandas arba per naktį.

Piene išmirkytas kepenėles nusausinkite ir supjaustykite norimo dydžio gabaliukais.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame apkepinkite kepenėles (6–8 min.).

Ant bebaigiančių kepti kepenėlių supilkite brendį ir kavą. Nukelkite nuo ugnies, suberkite druską ir pipirus ir dar karštas kepenėles sutrinkite maisto smulkintuvu.

Sudėkite sviestą ir gerai viską išmaišykite, kad sviestas ištirptų.

Į tešlos indelius su konditeriniu švirkštu išspauskite pašteto masės ir papuoškite ikrais bei krapais.

Pastaba: galite paštetą palaikyti ir šaldytuve, kad pravėstų, ir tada dėti į tešlos indelius.

http://samciouzrasai.blogspot.com

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

Scroll To Top