Pradinis / Receptai / Plikyti pyragaičiai su avietėmis ir baltuoju šokoladu

Plikyti pyragaičiai su avietėmis ir baltuoju šokoladu

Plikytai tešlai:

100 g miltų
1 šaukštelio cukraus
50 g sviesto, supjaustyto mažais kubeliais
4 šaukštų pieno
4 šaukštų vandens
3 kiaušinių
žiupsnelio druskos

Įdarui ir papuošti:

200 g šviežių arba šaldytų aviečių
3 šaukštų miltelinio cukraus
2 šaukštų citrinų sulčių
200 ml grietinėlės
150 g baltojo šokolado
50 g pistacijų, gliaudytų ir smulkintų

Gaminimo eiga:

  1. Gaminkite plikytą tešlą. Į puodą sudėkite sviestą, supilkite pieną, vandenį, suberkite cukrų, druską ir šiek tiek pakaitinkite, kol sviestas išsilydys.
  2. Persijokite miltus ant didelės kepimo popieriaus skiautės. Tai neleis susiformuoti gumuliukams tešloje.
  3. Kai sviestas ištirps, padidinkite ugnį ir užvirkite skystį. Kai pradės burbuliuoti, nukelkite nuo viryklės ir suberkite miltus.
  4. Kuo skubiau mediniu šaukštu išmaišykite tešlą. Tešla turėtų nebelipti prie puodo kraštų. Pakaitinkite tešlą 1 minutę ant lėtos ugnies. Nukelkite nuo viryklės ir leiskite 3 minutes atvėsti.
  5. Į tešlą muškite kiekvieną kiaušinį atskirai, kaskart gerai ją išsukite. Tešla turėtų būti blizgi ir glotni.
  6. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Išspauskite 24 kamuoliukus konditeriniu maišeliu, palikdami šiek tiek vietos pakilti. Kepkite 20–25 minutes iki 180 ºC įkaitintoje orkaitėje, kol iškils ir pagels.
  7. Kai iškeps, išimkite iš orkaitės ir greitai peiliu padarykite skylutes kiekvieno pyragaičio apačioje, taip išleisdami garus. Dėkite dar 5 minutėms į orkaitę. Iškepusius visiškai atvėsinkite ant grotelių.
  8. Įdarui pagaminti į smulkintuvą dėkite avietes, miltelinį cukrų ir citrinos sultis. Sutrinkite iki vientisos masės. Pertrinkite padažą per sietelį, kad neliktų aviečių sėklyčių.
  9. Grietinėlę išplakite iki standumo, įdėkite į ją 4 šaukštus paruošto aviečių padažo. Konditerinį maišelį pripildykite kremo ir įdarykite kiekvieną pyragaitį.
  10. Į mažą dubenėlį sudėkite baltąjį šokoladą, išlydykite palaikydami virš karšto vandens arba mikrobangų krosnelėje. Leiskite šokoladui šiek tiek atvėsti, kad truputį sukietėtų.
  11. Apliekite šokoladu kiekvieną pyragaitį ir apibarstykite smulkintomis pistacijomis. Palikite sustingti. Tiekite su likusiu aviečių padažu.

www.bakingsecrets.lt

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

Scroll To Top