Plikytai tešlai:
100 g miltų
1 šaukštelio cukraus
50 g sviesto, supjaustyto mažais kubeliais
4 šaukštų pieno
4 šaukštų vandens
3 kiaušinių
žiupsnelio druskos
Įdarui ir papuošti:
200 g šviežių arba šaldytų aviečių
3 šaukštų miltelinio cukraus
2 šaukštų citrinų sulčių
200 ml grietinėlės
150 g baltojo šokolado
50 g pistacijų, gliaudytų ir smulkintų
Gaminimo eiga:
- Gaminkite plikytą tešlą. Į puodą sudėkite sviestą, supilkite pieną, vandenį, suberkite cukrų, druską ir šiek tiek pakaitinkite, kol sviestas išsilydys.
- Persijokite miltus ant didelės kepimo popieriaus skiautės. Tai neleis susiformuoti gumuliukams tešloje.
- Kai sviestas ištirps, padidinkite ugnį ir užvirkite skystį. Kai pradės burbuliuoti, nukelkite nuo viryklės ir suberkite miltus.
- Kuo skubiau mediniu šaukštu išmaišykite tešlą. Tešla turėtų nebelipti prie puodo kraštų. Pakaitinkite tešlą 1 minutę ant lėtos ugnies. Nukelkite nuo viryklės ir leiskite 3 minutes atvėsti.
- Į tešlą muškite kiekvieną kiaušinį atskirai, kaskart gerai ją išsukite. Tešla turėtų būti blizgi ir glotni.
- Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Išspauskite 24 kamuoliukus konditeriniu maišeliu, palikdami šiek tiek vietos pakilti. Kepkite 20–25 minutes iki 180 ºC įkaitintoje orkaitėje, kol iškils ir pagels.
- Kai iškeps, išimkite iš orkaitės ir greitai peiliu padarykite skylutes kiekvieno pyragaičio apačioje, taip išleisdami garus. Dėkite dar 5 minutėms į orkaitę. Iškepusius visiškai atvėsinkite ant grotelių.
- Įdarui pagaminti į smulkintuvą dėkite avietes, miltelinį cukrų ir citrinos sultis. Sutrinkite iki vientisos masės. Pertrinkite padažą per sietelį, kad neliktų aviečių sėklyčių.
- Grietinėlę išplakite iki standumo, įdėkite į ją 4 šaukštus paruošto aviečių padažo. Konditerinį maišelį pripildykite kremo ir įdarykite kiekvieną pyragaitį.
- Į mažą dubenėlį sudėkite baltąjį šokoladą, išlydykite palaikydami virš karšto vandens arba mikrobangų krosnelėje. Leiskite šokoladui šiek tiek atvėsti, kad truputį sukietėtų.
- Apliekite šokoladu kiekvieną pyragaitį ir apibarstykite smulkintomis pistacijomis. Palikite sustingti. Tiekite su likusiu aviečių padažu.