Reikės:
1 ilgo prancūziško batono,
1 vištos krūtinėlės (arba vištienos faršo),
pusės svogūno,
2 česnako skiltelių,
200 g pievagrybių,
100 g grietinėlės,
2 pomidorų,
80 g fermentinio sūrio,
druskos,
pipirų,
krapų.
Gaminimo eiga:
Sumalkite vištos krūtinėlę.
Smulkiai supjaustykite svogūną. Pakepinkite keptuvėje su aliejumi.
Batoną supjaustykite į vienodas dalis – bokštelius – ir iš jų išimkite minkštimą (dugne palikau truputėlį minkštimo).
Į smulkintą vištieną įmaišykite keptus svogūnus, pridėkite smulkinto česnako, druskos, pipirų ir išmaišykite. Šiuo faršu užpildykite batono bokštelius, palikite vietos viršuje.
Pievagrybius smulkiai supjaustykite ir pakepinkite keptuvėje su truputėliu aliejaus, vėliau įpilkite grietinėlės, įdėkite smulkintų krapų.
Grybų padažo dėkite ant vištienos, ant viršaus uždėkite po pomidoro riekelę su grietine (arba užpilkite grietinėlės) ir pabarstykite tarkuotu sūriu, uždenkite folija.
Kepkite 200–220 °C temperatūros orkaitėje 30 minučių. Iki kepimo pabaigos likus 10 minučių foliją atidenkite, kad bokšteliai apskrustų. Skanaus!