Pradinis / Receptai / Purus obuolių pyragas

Purus obuolių pyragas

Minkštas, purus, lengvas pyragas. Jis nėra sausas ar sprangus, bet ir nešlapias. Nėra saldus. Jei norite paprasto, neįmantraus, pigaus kepinio, prašom!

33×25 cm kepimo formai:

5 vidutinių kiaušinių
130 g cukraus
80 g miltų
15 g bulvių ar kukurūzų krakmolo
40 g lydyto ir atvėsinto sviesto
800 g obuolių, supjaustytų griežinėliais

Gaminimo eiga:

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Kepimo formą ištepkite sviestu, įklokite kepimo popierių ir dar truputį patepkite riebalais.
  2. Obuolius nuplaukite, išimkite sėklas, padalykite į 8 dalis.
  3. Kiaušinių baltymus plakite plakikliu palaipsniui į juos suberdami visą cukrų. Plakite, kol tūris padidės keletą kartų ir nesijaus cukraus kristalų (apie 5–7 minutes).
  4. Kitame dubenyje išsukite kiaušinių trynius. Į trynius dėkite ketvirtadalį baltymų, išmaišykite.
  5. Miltus sumaišykite su krakmolu, suberkite prie trynių ir baltymų mišinio. Įmaišykite kartu su lydytu sviestu.
  6. Krėskite likusius baltymus ir palengva įmaišykite į tešlą.
  7. Trečdalį tešlos pilkite į formą, tolygiai paskleiskite. Sudėkite obuolius ir užpilkite likusia tešla, išlyginkite paviršių.
  8. Kepkite 40–45 minutes arba kol įsmeigus medinį pagaliuką į pyrago centrą, jis liks sausas ir švarus.

Patarimai ir pastabos:

Baltymus plakiau didžiausiu plakiklio greičiu 5 minutes, kol tūris padidėjo keletą kartų, o tarp pirštų nesijautė cukraus kristalų.

Toliau viską maišiau šluotele ir mentele.

Naudojau bulvių krakmolą, bet tinka ir kukurūzų.

Obuolių nelupau, nes recepte nebuvo nurodyta. Iškepė normaliai ir darbo mažiau. 800 g – dar neišdarinėtų obuolių kiekis. Pjausčiau obuolius į 8 dalis. Galima pjaustyti ir stambiau – į 4 dalis.

Kepimo formą ne tik išklokite kepimo popieriumi, bet ir gerai ištepkite sviestu (riebalais), kad pyragas neprikibtų. Recepte buvo rekomenduojama išklotą ir išteptą formą dar pabarstyti džiūvėsėliais, aš to nedariau.

Kitąkart įpilčiau šlakelį vanilės paryškinti skoniui ir kvapui.

www.bakingsecrets.lt

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

Scroll To Top