Reikės:
2 kiaušinių
120 g cukraus
50 g sviesto
60 ml pieno
200 g miltų
šaukštelio kepimo miltelių
500 g rūgštesnių obuolių
šaukštelio malto cinamono
Ant viršaus:
75 g sviesto
120 g cukraus (dėjau du kupinus šaukštus medaus)
2 šaukštų miltų
100 g migdolų drožlių
Gaminimo eiga:
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais.
Sviestą išlydykite.
Kiaušinius suplakite su cukrumi iki purumo. Įpilkite išlydytą sviestą, pieną, suberkite miltų mišinį. Viską gerai išmaišykite.
Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C kaitros.
Apskritą kepimo formą (22–24 cm skersmens) išklokite kepimo popieriumi ir sukrėskite tešlą. Išlyginkite paviršių.
Obuolius nulupkite, išpjaukite sėklalizdžius, supjaustykite skiltelėmis, sumaišykite su cinamonu ir sudėkite ant tešlos. Pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 20 minučių.
Paruoškite viršų. Puode išlydykite sviestą. Suberkite cukrų (ar medų), miltus ir migdolų drožles. Gerai išmaišykite. Mišinį užpilkite ant pyrago ir kepkite dar 10–15 minučių, kol viršus dailiai pagels.
Pjaustykite atvėsusį.