Reikės:
4 kiaušinių (baltymus atskirti nuo trynių)
200 g cukraus
1 kg kibirėlio kreminės varškės
150 g manų
100 ml pieno
žiupsnelio druskos
1 šaukštelio vanilės ekstrakto
100 g lydyto sviesto ir trupučio skardai patepti
džiūvėsėlių skardai pabarstyti
1 saujos razinų
Gaminimo eiga:
Baltymus plakite, kol suputos. Berkite po 1 šaukštą cukraus ir plakite, kol jis ištirps, tada vėl berkite cukraus. Ir taip, kol visą cukrų sunaudosite.
Varškę ištrinkite su tryniais, manų kruopomis, druska, suberkite nuplautas ir nusausintas razinas, supilkite tirpintą sviestą, vanilės ekstraktą ir pieną. Gerai išmaišykite. Sudėkite dalimis kiaušinių baltymus ir gerai išmaišykite su šaukštu.
Kepimo skardą ištepkite sviestu ir apibarstykite džiūvėsėliais.
Supilkite varškės masę į skardą ir kepkite iki 190 °C temp. apie 50 min., kol viršus gražiai paruduos.
Galite patiekti su uogiene arba grietine.