Pradinis / Receptai / Putėsiai su braškėmis ir traškiais naminiais sausainiais

Putėsiai su braškėmis ir traškiais naminiais sausainiais

4 porcijoms:

Vaisių sluoksniui:

200 g šviežių braškių
½ citrinos (sulčių ir žievelės)
4 šaukštų rudojo cukraus
2 šaukštelių (2 lapeliai po 5 g) želatinos (5 g braškėms ir 5 g putėsiams)

Putėsiams:

200 g maskarponės sūrio
200 ml plakamos grietinėlės (30 proc. riebumo)
½ vanilės ankšties
70 g miltelinio cukraus

Traškiems sausainiams:

50 g sviesto
50 g miltelinio cukraus
1 kiaušinio baltymo
50 g kvietinių miltų
2 šaukštų sorų miltų (galite keisti kvietiniais miltais)

Gaminimo eiga:

Želatiną užpilkite šaltu vandeniu ir išbrinkinkite.

Braškes nuplaukite ir perpjaukite per pusę. Į puodą sudėkite braškes, suberkite rudąjį cukrų, supilkite citrinos sultis, įtarkuokite citrinos žievelę ir apvirkite apie 3–5 minutes. Nuimkite nuo ugnies, sudėkite brinkintą želatiną (5 g) ir maišykite, kol ji ištirps. Atvėsinkite.

Maskarponės sūrį išplakite su milteliniu cukrumi ir vanilės ankšties sėklomis. Pašildykite vieną šaukštą grietinėlės ir joje ištirpinkite likusią brinkintą želatiną, ją supilkite į bendrą plakinį. Atskirame inde grietinėlę suplakite iki standumo, tada kruopščiai ir atsargiai sumaišykite abu plakinius (maskarponę ir grietinėlę).

Pasiruoškite 4 desertines stiklines. Maždaug ½ arba ⅓ stiklinės užpildykite citrininėmis braškėmis. Padėkite į šaldytuvą maždaug 10 minučių, kad šiek tiek susistovėtų. Tada baikite pildyti vaniliniais maskarponės putėsiais. Vėl padėkite į šaldytuvą maždaug 2 valandoms, kad putėsiai sustingtų.

Iškepkite traškius sausainukus. Kartu sumaišykite lydytą sviestą, miltelinį cukrų, kiaušinio baltymą ir abiejų rūšių miltus. Padėkite į šaldytuvą 1 valandai. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros. Skardą išklokite kepimo popieriumi. Šaukšteliu tepkite tešlą, formuokite pailgas juosteles (ar kitą norimą formą) ir kepkite orkaitėje 6–7 minutes.

Desertą patiekite su šviežiai keptais traškiais sausainiais, šviežiomis braškėmis ir mėtų lapeliais (nebūtinai).

www.isbandytireceptai.com

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

Scroll To Top