Pradinis / Receptai / Pynė su cinamonu

Pynė su cinamonu

Skaniausia ši pynė, kai dar šilta, – tikras gardumėlis prie kavos puodelio.

Reikės:

120 g šilto pieno
1–2 a. š. cukraus
1 kiaušinio
50 g sviesto
žiupsnelio druskos
15 g šviežių mielių
300–350 g miltų

Aptepti:

50 g sviesto (kambario temperatūros)
3 v. š. cukraus
1–2 a. š. cinamono

Gaminimo eiga:

  1. Sumaišykite pieną, cukrų, mieles ir palikite kelioms minutėms suputoti.
  2. Kitame dubenyje suberkite persijotus miltus su druska. Padarykite duobutę ir į ją įpilkite plaktą kiaušinį, pravėsusį lydytą sviestą, supilkite mieles ir užminkykite tešlą. Tešlą minkykite apie 10 min., kol ji taps minkšta, glotni ir elastinga. Padarykite rutuliuką ir kildinkite 1–2 val., kol padvigubės.
  3. Aptepti skirtą minkštą sviestą išmaišykite su cukrumi ir cinamonu.
  4. Iškilusią tešlą iškočiokite į maždaug 1 cm storio stačiakampį ir ištepkite sviesto mase.
  5. Tešlą susukite į volelį ir perpjaukite išilgai neįpjaudami galo. Susukite į virvelę, suspauskite galiuką. Iš virvelės suformuokite „vainiką“ (detaliau pažiūrėkite čia). http://www.justlovecookin.com/2011/11/estonian-kringel.html
  6. Padėkite kildinti ir, kai iškils, kepkite 180 °C orkaitėje 20–25 min.

http://oditele.blogspot.com

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

Scroll To Top