Pradinis / Receptai / Pyragaičiai su maskarpone

Pyragaičiai su maskarpone

10 vnt.:

Biskvitui:

125 g cukraus
3 didelių kiaušinių
125 g miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių
stiprios tirpios kavos biskvitui sulaistyti

Kremui:

200 ml grietinėlės
150 ml maskarponės sūrio
200 g šokolado (naudokite, kokį mėgstate – pienišką arba juodąjį)
300 g vyšnių iš kompoto

Papuošti:

kelių vyšnių
100 ml maskarponės sūrio
50 g miltelinio cukraus

Gaminimo eiga:

Kepimo popieriumi išklokite 33×23 cm kepimo formą.

Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros.

Cukrų kartu su kiaušiniais plakite plaktuvu 10 min., kol masė padidės.

Įsijokite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir atsargiai šaukštu įmaišykite į cukraus ir kiaušinių masę.

Supilkite masę į kepimo indą, išlyginkite ir kepkite 10–12 min., kol biskvitas iškeps. Atvėsinkite.

Kremui ištirpinkite šokoladą ir sumaišykite su maskarponės sūriu.

Grietinėlę plakite tol, kol ji taps standi ir laikys savo formą. Sumaišykite su šokoladine maskarponės mase, sudėkite vyšnias iš kompoto. Palengva išmaišykite.

Atvėsusį biskvitą padalykite į 3 plonas dalis.

Pirmą biskvito dalį sulaistykite kava, tepkite kremo, išlyginkite paviršių, tada vėl dėkite biskvitą, sulaistykite, vėl tepkite kremo ir taip iki tol, kol sunaudosite visus biskvitus ir kremą. Viršutinis sluoksnis turi būti kremo.

Papuošimas: maskarponės sūrį suplakite su milteliniu cukrumi iki vientisos masės. Masę sukrėskite į konditerinį švirkštą ir spauskite ant pyrago gėlytes, o ant viršaus uždėkite po vyšnaitę.

Dėkite į šaldytuvą, kad geriau sustingtų, ir tada pjaustykite norimo dydžio kvadratėliais.

http://samciouzrasai.blogspot.lt

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

Scroll To Top